Hírek

2015. november 19. - Szójamentes, laktózmentes, gluténmentes jelöléssel ellátott élelmiszerek vizsgálata

„Szójamentes”, „laktózmentes”, „gluténmentes” jelöléssel ellátott élelmiszereket vizsgált a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a megtévesztő jelölés tükrében. A vizsgálat célja az volt, hogy a „mentes” jelöléssel ellátott élelmiszerek megfelelnek-e a jogszabályi előírásnak, illetve az élelmiszerek címkéjén a gyártó által feltüntetett adatoknak, tekintettel arra, hogy a fogyasztók az említett termékek vásárlásakor meglehetősen kiszolgáltatott helyzetben vannak, mivel kizárólag az élelmiszer jelölésében feltüntetett információk alapján hozhatnak döntést. A vizsgálat a TÁMOP-6.1.6-14/1-2015-0001 azonosító számú „Az egészségtudatos fogyasztóvá válás elősegítése (Te tudod, hogy hogyan lehetsz egészségtudatos fogyasztó?)” kiemelt projekt részeként valósult meg.

2015. november 19. - Lezárult a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság által meghirdetett Ötletverseny

Téma: Mit vegyünk? Mit tegyünk, hogy egészségtudatosabbak legyünk? A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 2015. november 4-én sajtónyilvános díjátadó esemény keretében zárta le „Az egészségtudatos fogyasztóvá válás elősegítése (Te tudod, hogy hogyan lehetsz egészségtudatos fogyasztó?)” elnevezésű projekt keretében szervezett ötletversenyét, melyre a TÁMOP-6.1.6-14/1-2015-0001 azonosító számú kiemelt projekt keretében került sor.

2015. november 19. - Górcső alatt a külföldi fogyasztóvédelmi jó gyakorlatok

A WHO értelmezése szerint az egészség állapotát nemcsak a testi és lelki tényezők befolyásolják, hanem a szociális jólét is - hangzott el a szombathelyi Kereskedelmi és Iparkamara székházában, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) által a vállalkozók számára szervezett workshop kezdetén. Az egészségtudatos fogyasztóvá válás elősegítése érdekében rendezett országos körút előadásai azonban minden fogyasztóhoz szóltak. A szombathelyi eseményen a fogyasztóvédelmi egyesület tagjai ugyancsak összegyűjtötték a hasznosítható információkat, és tapasztalataikat megosztották a NFH szakembereivel, akik érdeklődve fogadták a tippeket. „Az egészségtudatos fogyasztóvá válás elősegítése (Te tudod, hogy hogyan lehetsz egészségtudatos fogyasztó?)” elnevezésű projekt keretében szervezett előadásra a TÁMOP-6.1.6-14/1-2015-0001 azonosító számú kiemelt projekt keretében került sor.