A honlap célja

Megfelelő táplálkozás, mozgás – ma már sokan tudják, hogy ezek az egészséges életmód alapvető feltételei. De mit tehetünk még egészségünkért?

Hogyan lehetünk egészségtudatosabbak? Mit vegyünk? Mit tegyünk? Milyen szempontok alapján válasszunk?

Hogy a fenti kérdésekre választ kapjunk, 2015-ben a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a TÁMOP-6.1.6-14/1-2015-0001 azonosító számú projekt keretében egészségtudatosságot növelő kampányokat indított és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézettel, valamint az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatalával és annak intézményével, a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézettel közösen létrehozta a tudatos.info.hu weboldalt.

A weboldal fő célja a társhatóságok együttműködésével létrehozott tájékoztató anyagok és kisfilmek bemutatása, bárki által hozzáférhetővé tétele annak érdekében, hogy az egészségtudatosabb fogyasztóvá válást elősegítő információk minél több magyar fogyasztóhoz juthassanak el.

A 618 714 289 Ft összköltségű, 486 742 531 Ft támogatású kiemelt projekt az Európai Unió és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg. A 486 742 531 Ft európai uniós támogatás segítségével elérendő célok a következők voltak:

  • az egészségre nevelő, az egészségtudatos magatartásformák, szemléletek, életmódprogramok közvetítése fogyasztóvédelmi intézkedések megvalósításával,
  • az egészségben eltöltött életévek növekedjenek,
  • az egészségtudatos fogyasztói magatartás erősítése.